TUOTTEIDEN MERKITSEMINEN

TEKSTIILITUOTTEET

Tekstiilituotteiden merkitseminen voidaan tehdä joko brodeeraamalla ( "koruommel" ) tai silkkipainatuksella. Brodeeraus on erinomainen tapa merkitä esim. lippalakkeja, pipoja tai jos merkittäviä tuotteita on vähän tai merkinnät vaihtelevat/tuote (Esim. henkilön nimi). Silkkipainomenetelmä sopii lähes kaikkiin tekstiilituotteisiin. Pääsääntöisesti silkkipainatus tehdään yksivärisenä mutta sen voi tehdä myös useampivärisenäkin.
Muovi- ja muihin kovapintaisiin tuotteisiin merkintä tehdään seripainomenetelmin.

BRODEERAUS

Brodeeraus voidaan tehdä monivärisenä ja siinä voidaan yhdistellä esim. firman logo ja nimi sekä henkilön nimi. Brodeerauksessa kustannus syntyy tikkien määrästä sekä brodeerattavan merkin ohjelmointi kustannuksesta. Brodeeraus on erinomainen tapa esim. tehdä tuotteisiin käyttäjän nimi tai seuran/yrityksen logo + käyttäjän nimi.

SILKKI- TAI SERIPAINO

Painettaessa logot/kuvat tehdään pääsäntöisesti yksivärisinä. Painatus on erittäin suosittu tapa kun painettavia tuotteita on useita. Painatuskustannukset syntyvät kpl-hinnasta sekä painotyökalun valmistuksesta. Painotyökalu eli painoseula valmistetaan ohjeen mukaan ja sillä painetaan tilattu määrä tuotteita.
Tekstiilituotteissa yleisimmät kohdat painatuksille ovat selkä- tai "vatsa" painatus eli pinnat jossa on tilaa suurille kuville tai rinta-/taskupainatus tuotteen etuosaan rintataskun kohdalle. Painoväri on pääsääntöisesti sama kaikille painettaville tuotteille ellei tilaus käsitä useampia erivärisiä tuotteita. Nyrkkisääntö on, että painetaan vaalealla tummalle ja tummalla vaalealle pinnalle.
Moniväriset painatukset ovat mahdollisia mutta niistä tulee aina keskustella etukäteen. Monivärisissä painatuksissa jokaiselle painovärille tehdään oma painotyökalu ja jokainen väri painetaan erikseen. Painatuskustannukset nousevat samassa suhteessa kuin painettavaan kuvaan tulee värejä. Kaksiväripainatus on siis kaksi kertaa painokustannus.

Merkitsemistekniikoita voi myös yhdistellä. Samaan tuotteseen voidaan tehdä vaikka selkämerkki painamalla ja rintaan logo painamalla ja henkilön nimi brodeeraamalla.

Kysy lisää!

PAINO-ORIGINAALIT

Alkuperäinen malli, josta tehdään painoseula tai digitoidaan brodeerauskuva, tulisi olla mahdollisimman tarkka ja riittävän suurikokoinen kuva. Originaalin voi lähettää PDF-muodossa siten, että ennen tallennusta kaikki käytetyt kirjasimet on muutettu viivamuotoon. Originaalin tulisi siis olla vektorimuodossa.

Originaaliksi ei kelpaa www-sivuilta otettu kuva, koska sen tiedostokoko ei riitä tarkaan tulostukseen. Mikäli merkintä on esimerkiksi yrityksen nimi eikä yrityksellä ole olemassa mitään erityistä logoa tai liikemerkkiä niin siinä tapauksessa originaalia ei tarvitse erikseen lähettää vaan käytämme ohjelmistojen vakiokirjasimia. Lähetämme mallin hyväksyttäväksi ennen merkitsemistä.

Mikäli teillä ei ole olemassa painokelpoista materiaalia niin voimme tehdä sen toiveidenne mukaan.